Forma WhatsApp

TrioArt udruženim snagama brinuo o prirodi i nišavskom bedemu, od crkve pa do Brzog Broda

shape image

TrioArt udruženim snagama brinuo o prirodi i nišavskom bedemu, od crkve pa do Brzog Broda

Izvor: Niški portal„Čuvaj svoje okruženje, čuvaj sebe – Priroda – to smo Mi“
Edukativno - kreativni centar za decu i mlade TrioArt je u subotu, 02. novembra 2019. organizovao okupljanje dece i mladih ljudi i svih zainteresovanih građana na lokaciji kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu, a na obali reke Nišave. Cilj okupljanja je bio da se deca i mladi druže, da vole svoje okruženje, da shvate njegov značaj i da brinu o njemu. Sakupljao se i otpad koji se našao na delu obale reke Nišave, a na potezu od crkve do Vrežinskog bazena. Šetnja u prirodi, druženje i društveno - koristan rad je nastavljen sve do Brzog Broda gde se sve u najboljem redu završilo uz osveženje i prigodno posluženje za učesnike ove ekološke akcije.
Pored svih zainteresovanih građana, TrioArt je imao veliku podršku Istraživačke stanice Jelašnica. Na terenu je u subotu bilo više od 130 učesnika što je bilo daleko više od očekivanog.
Tokom šetnje u prirodi, tokom druženja, ovi uglavnom mladi i najmlađi naši sugrađani, ali vredni i odgovorni, sakupili su veliku količinu otpada na potezu do Vrežinskog bazena, a onda i do Brzog Broda.

Pomognuti od strane Grada i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Niš.

početak akcije na lokaciji kod crkve Sveti Vasilije Ostroški, subota 02. novembar 2019.
Edukativno - kreativni centar za decu i mlade TrioArt je partnerski radio na terenu. Glavni partner TrioArta je bilo još jedno udruženje, Udruženje Istraživačka stanica Jelašnica, koje je sa svojim predstavnikom Ljubisavom Stojanovićem i njihovim članovima, decom iz više niških škola, osnovnih i srednjih, i svojim nastavnicima, bilo ključni deo cele akcije. ( detaljnije u narednom prilogu)

Učesnicima akcije, TrioArt je omogućio sav potreban materijal, majice kao obeležje akcije, rukavice, potrebne kese za sakupljanje otpada i na kraju osveženje i prigodno posluženje koje se odigralo u OŠ "Dr Zoran Đinđić" ( ovom prilikom se TrioArt zahvaljuje direktorki škole Nataši Koderman koja je omogućila da se učesnici akcije posluže i osveže u prostorijama njihove škole). Mislilo se i o tome da postoji mogućnost da vremenski uslovi "ne dozvole" druženje, za slučaj kiše. Međutim, i vreme im je išlo na ruku.
Niški portal, kao medijski pokrovitelj akcije, zabeležio je sve što se dešavalo na terenu u subotu. Na nišavskom bedemu, od crkve Svetog Vasilija Ostroškog, pa do Brzog Broda, održana je ekološka akcija pod nazivom „Čuvaj svoje okruženje, čuvaj sebe – Priroda – to smo Mi“, čiji su učesnici bili Edukativno - kreativni centar za decu i mlade TriArt, kao nosilac akcijeIstraživačka stanica Jelašnica, sa Ljubisavom Stojanovićem, i koja je sa svojim predstavnicima iz više niških osnovnih i srednjih škola bila neophodan deo svega, kao i građani koji su došli da pomognu.
deo učesnika akcije na cilju, u Brzom Brodu
Niški portal priprema detaljan izveštaj sa terena koji će biti prezentovan putem video zapisa, preko intervljua sa učesnicima akcije, njihovim predstavnicima i glavnim akterima. Iz udruženja apeluju na sve nas da „Čuvamo svoje okruženje, čuvamo sebe – Priroda – to smo Mi“. 
Kamera je zabeležila sve.
Reoprtažu sa terena ćete moći da pogledate uskoro na Niškom portalu.
© Copyright 2014-2020 TRIOART

Form WhatsApp

Ova usluga zahteva Whatsapp aplikaciju.

Pošalji