Aktuelno

Post Top Ad

Your Ad Spot

Nov 9, 2019

Gimnazija „Svetozar Marković“ institucija godine

Autor : Violeta Milićević


Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti institucija godine dobije Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša, njima se nagrada dodeljuje „za izvanredne rezultate na polju razvoja i promocije nauke i obrazovanja“.

Komisija je donela odluku da dodeli i tri specijalna priznanja i to: Ani Kitić, studentkinji doktorskih studija na Mašinskom fakultetu u Nišu, Nikoli Kostiću, učeniku osmog razreda osnovne škole „Učitelj Tasa“ i Jeleni Tomašević, učenici Gimnazije „Kreativno pero“. To je u Gradskoj kući saopštio Jovan Milić, idejni tvorac Nagrade i student master studija Mašinskog fakulteta.
Gimnazija „Svetozar Marković“ u Nišu osnovana je 1. septembra 1954. godine. Svoju delatnost je najpre obavljala u objektu u kome se nalaze dve niške Gimnazije u Voždovoj ulici. Međutim, već 1966. godine se seli u prostorije doma učenika srednjih škola. Učenici i profesori ove škole svake godine organizuju festival nauke „Nauk nije bauk“, zahvaljujući kome je Grad Niš postao nadaleko poznat i zahvaljujući kome veliki broj ljudi poseti Niš.
Opšte je poznato da učenici ove škole postižu izvanredne rezultate na brojnim takmičenjima, poput onih iz fizike, informatike, filozofije i sl, a u obrazloženju se posebno ističe pozitivna energija profesora ove škole, koji i sami učestvuju u brojnim projektima.

Tri specijalna priznanja za mlade i inspirativne ličnosti

Ana Kitić, jedna od najboljih studentkinja na Mašinskom fakultetu, Jelena Tomašević, učenica Beogradske Gimnazije, koja je ovog leta odsekla svoju kosu i donirala je devojkama koje boluju od raka dojke i Nikola Kostić, učenik osmog razreda OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu, dečak koji stvara čuda u programskim jezicima

Post Top Ad

Your Ad Spot

Pages