Forma WhatsApp

Gradska opština Medijana i EKC „TrioArt“, oplemenili dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu

shape image

Gradska opština Medijana i EKC „TrioArt“, oplemenili dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu

Gradska opština Medijana i EKC „TrioArt“, oplemenili su dvorište Osnovne škole „Sveti Sava“, koja se nalazi u neposrednoj blizini opštinske urpave, čime je jedna od najbrojnih škola praktično dobila „nova pluća“. Posađeno je ukupno 80 sadnica četinara - 20 poleglih na glavnom ulazu školu i 60 mladica uspravnih četinara duž ograde ka teniskim terenima i Svetosavkom parku.
-Ovo je još jedan u nizu projekata koje opština podržava a tiču se unapređenja životne i radne sredine u našim školama. Odabrali smo Osnovnu školu „Sveti Sava“, jer je dvorište bilo zapušteno i iz same škole je traženo da se prostor uredi i da im opština pomogne, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da će đake 1. septembra u ovoj školi dočekati dvorište sa mnogo više zelenila.


Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ Sanela Tarana zahvaljuje opštini na saradnji, kaže da jelke mnogo znače školi i da će prvake dočekati u mnogo lepšem ambijentu od dosadašnjeg.


-Potrebna je kompletna rekonstrukcija dvorišta. Međutim, nove sadnice nam mnogo znače, jer će praviti hladovinu i estetski doterati okolinu škole. Pogled na školu je sada sasvim drugačiji. Sadnice pored teniskog igrališta biće svojevrsna zaštita za učenike koji se često penju na ogradu igrališta, i tu će nam trebati još njih, ističe ona.

Gradska opština Medijana na ovaj način nastavlja saradnju sa osnovnim i srednjim školama  na svojoj teritoriji, u želji da unapredi uslove rada u njima a okolina bude što čistija i urednija. Prošle je godine pomagala uređenju Medicinske škole u Nišu a oplemenjene su i zelene površine nekih vrtića. 

Post a Comment

© Copyright 2014-2020 TRIOART

Form WhatsApp

Ova usluga zahteva Whatsapp aplikaciju.

Pošalji