Forma WhatsApp

KPOP SRBIJA: Svetski poznati KPOP stil osvojio Srbiju! K. BEAT opet pobednik 1THEK Dance Competition

shape image

KPOP SRBIJA: Svetski poznati KPOP stil osvojio Srbiju! K. BEAT opet pobednik 1THEK Dance Competition

Da je KPOP postao svetski hit pokazuje sve veći broj ljudi u našoj zemlji koji prate i slušaju popularnu korejsku muziku. Tako su BTS, Sunmi, PENTAGON, TWICE i mnogi drugi neki od grupa i idola koji su zastupljeni u našoj zemlji.

Kako je KPOP postao popularan? 

Sve je krenulo '90-tih godina prošlog veka kada su neki popularni bendovi u Južnoj Koreji krenuli sa interesantnim koreografijama te tako smo tada imali H.O.T., Baby Vox, Fin K.L. Poslušajte neke od njih i videćete zašto i kako je to krenulo.
Početkom 2000-tih pojavljuje se BOA koja obara rekorde prodatih kaseta i CD-a, a onda dolaze na redu Super Junior, Shinee, Girls Generation... . Prema navodima SM Ent.-a, Girls Generation je najprodavanija grupa svih vremena u industriji u Koreji, i prekretnica u muzici. Sve grupa koje su nastale nakon njih su se temeljile na načinu rada Girls Generation.
U Srbiji KPOP postaje popularan tek pre nekih šest do sedam godina i pojavom svetskog hita ''Gangnam Style'', ne zbog muzike i reči koje skoro niko ne razume, nego zbog koreografije. Pravi KPOP fanovi u Srbiji da nije samo koreografija ono što čini pesmu, već emocija, muzika, tekst i naravno izgled popularnih korejskih idola. Sada će mnogi fanovi da kažu: ''Đon-kuki, Đon-kuki!'', da da, znamo da je sladak! :D

Ono što nas raduje, jeste da se otvaraju škole plesa koje neguju ovu vrstu muzike, veliki broj plesača. U decembru prošle godine smo organizovali dodelu TrioArt #KPOP Ultimate Dance Award gde je veliki broj plesnih kluba sa Juga Srbije učestvovalo u programu a i neke poznate ličnosti kao Marija Žeželj ili predstavnica Nemačke na Evroviziji 2016. Jamie Lee Kriewitz.
A jedna od takvih plesnih škola je i K.BEAT koja je nastala 2015. godine. Ovu školu čine veliki talenti za ples i muziku, a čini se i jezik, osvojali su nekoliko prvih nagrada na KPOP plesnim takmičenjima. Najnovija im je 1theK Dance Cover Contest nagrada za obradu SF9 - Enough(예뻐지지 마) , u kojoj su učestvovali Jelena Jevtović, Dostana Nikolić, Emilija Stanković, Mihajlo Todorović, Strahinja Krasić, Milena Vladić, Milica Todorović, Marija Vicentijević.

Pogledajte njihov video, kao i video proglašenja pobednika. Mi im želimo svu sreću u daljem radu, a imaju našu podršku u svemu što rade.

Post a Comment

© Copyright 2014-2020 TRIOART

Form WhatsApp

Ova usluga zahteva Whatsapp aplikaciju.

Pošalji